În acest articol vreau să discutăm despre cum să nu îți alegi fotograful de nuntă, astfel încât să nu sfârșești prin a fi nemulțumit. Chestiune destul de importantă având în vedere că vei investi o sumă considerabilă în acest serviciu și că nu ai experiență în organizarea de astfel de evenimente(o dată faci nuntă în viață!).

Ce e de evitat:

1. Să îți angajezi un anume fotograf pentru că l-a recomandat sora/vecina/colega…

Recomandările sunt un bun punct de plecare, însă nu ar trebui sa determine automat un anume furnizor. Cunoștința care ți-a recomandat un anume fotograf poate sa fie mulțumită  și pe bună dreptate, dar asta nu înseamnă că și tu vei fi mulțumită. Criteriile, bugetul si ordinea priorităților investițiilor poate să nu fie aceiașicu a celor care vă recomandă un serviciu. Se poate ca stilul fotografului să nu vi se potrivească sau să nu vă placă, chiar dacă alții îl apreciază. Și vă expuneți riscului unei recomandări false, care a fost facută din interes(pentru a obtine reduceri sau diverse cadouri) sau din prietenie, nu ca urmare a unui serviciu de calitate.

2. Vecinul de la 3 sau prietenul fotograf…

Proximitatea sau prietenia nu sunt motive întemeiate de a alege un fotograf. Oricât de natural vi se pare ca prietenul vostru fotograf să fie cel care vă fotografiază nunta, este foarte important să analizați portofoliul si calitatea serviciului acestuia. Dacă este o persoană de treabă, pe care o simpatizăm avem tendița să avem o încredere nejustificată în ea. Dacă e un prieten bun nu e neaparat și un fotograf bun! E mai bine să vă asigurați acum că vă place cum lucrează, decât să fiți dezamagiți apoi și poate să vă și stricați prietenia.